Liha ja seen üheskoos, ehk lambaliha-seenekebabid. Tegelikult mul ei olnud, mul oli sealiha-seenekebab, Jamie lubas, ausalt. Ning pidulik segasalat. Kuid esmalt lihast.
![]() |
Jamie versioon |
oliiviõli
680g 12 õhukeseks viiluks klopitud lamba- või sealiha
suur peotäis värsket punet või majoraani, nopi sellelt lehed
1 kooritud küüslauguküüs
8 anšoovisefileed
1 sidruni koor ja mahl
soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
4 rosmariini- või loorberioksa või 4 puust küpsetusvarrast
8 keskmise suurusega, pooleks või neljaks lõigatud puravikku või veidi kukeseeni (shampinjon sobib ka väga hästi)
Määri puhtale köögipinnale pisut oliiviõli ja laota lihatükid üksteise kõrvale ritta. Purusta uhmris pune või majoraan, lisa küüslauk ja anšoovisefileed ning hõõru pastaks. Lisa sidrunimahl ja kaks korda sama palju oliiviõli. Sega, maitse, kui tundub hea, siis hõõru see maitsestatud õli ühtlaselt lihatükkidesse ja puista peale natukene sidrunikoort.
Soojenda ahi 200 C. Rulli kõik lihatükid kokku, nii et rullid saaksid u poole väiksemad kui sigarid, aga natukene paksemad. Lükka vardasse (või rosmariini-loorberileheoksa) esmalt üks liharull, siis seenetükk, siis loorberileht (mina kasutasin ise selle asemel värsket salveid). Korda tegevust, kuni igal vardal on 3 tükki liha. Pane küpsetuspaberile, piserda peale veidi oliiviõli ja küpseta ahjus u 7 minutit. Või siis nii kaua, kui valmis saab.
![]() |
Veel toores |
![]() |
Ja juba valmis! |
Kuid liha oli hea mahlane ja maitsetaks, seen oli ka hea nagu ta ikka kipub olema, üpris kiirelt läks ka kogu valmistamisprotsess, niiet miks mitte tänase vihmase ilma puhul ahjus midagi grillida :) Ilusa ilma ja grilli olemasolul võib neid vabalt ka grillil küpsetada, lisada veel juurde paprikat, sibulat, õige nämma!
Ja salatist, kuuele läheb vaja:
1 poolitatud, seemneteta punane paprika
väike peotäis värsket peterselli
3 või 4 tomatit
10 redist
pool kurki (kui soovid, siis koori ja eemalda seemned)
pool apteegitillimugulat
veidi lehtsalatit ja muid kodus olevaid salateid (juursigur, endiivia, tammelehesalat, rukola, salatisigur)
Kastme jaoks:
1 kuhjaga sl kapparipungi
4 kvaliteetset anšoovisefileed õlis
3 sl punase veini äädikat
extra virgin oliiviõli
![]() |
Jamie versioon |
Pese ja rebi erinevad salatid tükkideks ja lisa kaussi.
Kastme tegemiseks purusta köögikombainis kapparikuprad ja anšoovised. Pane need kaussi ja lisa punase veini äädikas ning kolm korda sama palju oliiviõli. Kuna anšoovised on juba üpris soolased, siis eraldi maitsestamist ei olegi vaja, kuid kui soovid, siis lisa vabalt ka tunde järgi maitseaineid.
Sega kaste korralikult läbi ja vala salatile. Söö.
![]() |
Palju ilusam, kui Jamie oma eks :D |
Kahjuks ununes lõpptulemist pilti teha, niiet peate poolikut versiooni vaatama :) Kuid salat oli mõnna, palju head kraami koos peabki hea olema, mõnus värske ja krõmps!
Ja nüüd minge õue veelompidesse hüppama!
Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar