Mul endal on täna eriti põnev.. Ma tegin video, või noh, me tegime video! Väga koomiline on seda vaadata (minul endal vähemalt), aga esmalt kirja kõik oluline.
![]() |
Jamie versioon |
1 kg kooritud ja tükeldatud jahuseid kartuleid
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
4 paksu seakarbonaaditükki koos kondiga
24 värsket salveilehte
1 küüslaugumugul
4 viilu prosciutto't
55 väikesteks kuubikuteks lõigatud võid
4 kuivatatud aprikoosi
jahu
6 õhukest pancetta- või suitsupeekoniriba
Endalegi üllatuseks oli minul kapis 1 kartul. See ei ole mitte kilo kartulit. Kaalusin ära, 250g, sobib küll, leidsin veel pooliku bataadi, mis kaalus omakorda sama palju, niiet kogus kahele oli umbes sama nagu retsept ette näeb.. Bataati küpsetasin veidi teisiti, pulkadeks ja ahju grillima.
Kartuli ja bataadiga eriti vaeva ei olegi - koori, kartul keeda (3-4 minutit), et ei oleks täitsa valmis. Lase aurustuda ja aseta hetkeks kõrvale. Bataat pane ahju küpsema, 220 C.
![]() |
Ei ole ürtidega juust, bataat on |
Lihaga on natkene rohkem tegemist. Esmalt tee lihale horisontaalis sisselõiked, et tekiksid pisikesed taskud, sinna vahele tuleb panna täidis. Nüüd pane kõrvale 8 suuremat salveilehte. Omakorda 8 salveilehte lisa koos kooritud küüslauguküüne, prosciutto (minul oli suitsusink), või, aprikooside (kuna ma ise ei ole eriti kuivatatud aprikoosi fänn, siis kasutasin hoopis konserveeritud ananassi, hea mahlane ja magus) ja näputäie soola ja pipraga kaussi. Purusta saumiksriga ühtlaseks maitsevõiks.
Kuna maitsevõi tegemise ülesande andsin elukaaslasele, siis ei pannud üldse tähele, kuidas ja mis ta toimetab.. ning tulemuseks ei ole meil enam töötavat saumiksrit :( Suured singitükid ei olnud talle vist meelepärased, andis täitsa otsad. Kes teab, kus Tartus saab saumiksrit parandada? Ilma selleta on elu nagu poolik, selline tunne on, et ei saa enam üldse süüa teha.
Kuid kui maitsevõi on valmis, siis suru see näppudega lihale lõigatud taskutesse. Nüüd peaks kastma kõrvale pandud 8 salveilehte õlisse, siis omakorda jahusse ning asetama lihalõikudele. Minul need 2 komponenti ununesid (õli ja jahu siis), kuid hakkasid täitsa hästi külge ka ilma nendeta.
Nüüd lõika pancetta (suitsusink) suuremateks kuubikuteks, sama tee kartuliga ja pane need koos paari küüslauguküüne ja järelejäänud salveilehtedega pannile ja ahju, 220 C. Minul oli eelnevalt juba bataat ahjus küpsemas, lisasin kartulid ning muud koostisosad bataadi juurde.
Jamie kohaselt peaks alles 10 minuti pärast hakkama liha pannil pruunistama (et kartul jõuaks ahjus küpseda), kuid meie, olles kärsitud, hakkasime seda kohe tegema.
Nüüd lõika pancetta (suitsusink) suuremateks kuubikuteks, sama tee kartuliga ja pane need koos paari küüslauguküüne ja järelejäänud salveilehtedega pannile ja ahju, 220 C. Minul oli eelnevalt juba bataat ahjus küpsemas, lisasin kartulid ning muud koostisosad bataadi juurde.
Kui liha oli ilus jumekas, siis lisasime selle kartulitele ja kogu kupatus läks veel ahju küpsema, nii u 10 minutit. Ja saigi toit valmis! Tegelikult soovitan selle lihaga ikka veidi oodata, kuna kartulid pidid olema krõbedad, siis küpses meie liha veidi üle, kuid maitsevõi andis hea meki ja tegelikult oli kogu tulem väga hea :)
Küllaltki lihtne, kuid natukene toimetamist vajav roog - soovitan teha nädalavahetusel, kui on piisavalt aega ja viitsimist rohkem asjatada!
![]() |
Njomnjom |
Ning siit teile natukene naermist :)
Ilusat algavat nädalat teile kõikidele! Kõik tartlased minge ikka õhtul öölaulupeole ka, seltsis segasem :)
Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar