Kuna nii mitmegi roa juurde olen teinud kõrvale mõne Jamie salati, siis panen neist 3 korraga siia kirja.
Või no, esimene tegelikult kategoriseerub kõrvalroogade alla, kuid tegu salati, mis salatiga.
1. Ricetta tipica per verdure verdi ehk rohelised aedviljad itaalia moodi.
![]() |
Jamie versioon |
Vaja läheb (neljale):
6 suurt peotäit erinevaid rohelisi aedvilju, lehti ja ürte
oliiviõli
2 kooritud ja viilutatud küüslauguküünt
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
extra virgin oliiviõli
1 sidruni mahl
Suuremad lehed nagu kapsas ja lehtpeet (kui neid kasutad) blanžeeri paar minutit soolases vees, siis nõruta need sõelal ja jäta natukeseks jahtuma. Vala suurele pannile veidi õli ja lisa viilutatud küüslauk, kui see hakkab natukene värvi juurde võtma, siis lisa sinna juurde salatilehed, seejärel ka kapsas ja lehtpeet. Prae keskmisel kuumusel 4-5 minutit, siis lisa üridid ning prae veel minutike. Eemalda pann pliidilt, maitsesta soola-pipraga, extra virgin oliiviõliga ja piisava koguse sidrunimahlaga.
Kasutasin ise kotis müüdavat salatisegu ja ruccolat, niiet väga pikalt kogu kupatust pannil ei hoidnud. Veidi kuumutamist ja maitsestamist ning oligi valmis. Väga hea kerge ja maitsekas, piisavalt soola ja sidrunimahla ning ongi supeluks!
![]() |
Nagu mainitud, siis sai kalmaari kõrvale seda söödud |
2. Insalata caprese ehk capri salat, meile rohkem teada olevalt mozzarella-tomatisalati nime all. See salat läks maiustamiseks polenta kõrvale, mis tuletab mulle meelde, et polenta retspet ei ole ikka veel üles jõudnud! Pean õige pea oma apsaka parandama!
![]() |
Jamie versioon |
4 150-grammist mozzarella palli
2 peotäit tomateid
1 noore sibulamugula valge osa, lõika õhukesteks viiludeks
extra virgin oliiviõli
ürdiäädikat
Kaste:
suur peotäis värskeid basiilikulehti
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
extra virgin oliiviõli
Esmalt tee valmis kaste. Pane paar basiilikulehte kõrvale, ülejäänud lõika suurteks tükkideks ja purusta uhmris näputäie soolaga. Lisa veidi õli, sega kokku, ja ongi kaste valmis!
Murra mozzarella serveerimisalusele (kasutasin selleks pisikest kaussi). Lõika tomatid tükkideks ja sega kokku sibula, vähese oliiviõli, ürdiäädika ning soola ja pipraga. Pane tomatid mozzarella-tükkide vahele ja peale ning piserda peale basiilikukaste. Puista kõige peale allesjäänud basiilikulehed ja serveeri.
Selle salati kohta ei oska ma midagi rohkem öelda, kui lihtne, kiire, maitsev! Olete kindlasti ka taolist kombinatsiooni varem proovinud ja teate, millest ma räägin :)
3. Insalata amalfitana ehk amalfi salat. Krõmpskrõmpskrõmps.
![]() |
Jamie versioon |
1 pestud apteegitillimugul
1 kooritud punane sibul
1 kurk
suur peotäis rediseid
2 dl ürdi- või punase veini äädikat
extra virgin oliiviõli
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
4 kooritud apelsini, jaota sektoriteks ja võta kivid välja
Võta apteegitillimugulalt rohelised pealsed ja pane kõrvale. Lõika mugul pooleks ja viiluta pikkupidi nii õhukeselt kui võimalik. Pane viilud suurde kaussi. Eemalda sibulalt otsad, viiluta samuti õhukeselt, sama tee kurgi ja redistega. Sega kausis kokku ürdi- või veiniäädikas ja u 6 sl oliiviõli, lisa sool ja pipar. Vala kaste salatile ja lisa apelsinisektorid ja nende mahl.
Sega kergelt, siis jaga salat taldrikutele ja puista peale allesjäänud apteegitillipealsed. Ning lase hea maitsta!
![]() |
Nii ilus rõõmus, tahaks apelsini kohe selle peale |
Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar