Ehk siis.. risotto ai funghi e prezzemolo ehk röstitud seenerisoto peterselliga.
![]() |
Jamie versioon - täitsa ilus, täitsa palju õli! |
1 ports valget risotot (siit saab kätte valge risoto baasretspeti valge risoto)
200 g puhastatud ja tükeldatud metsaseeni
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
1 kooritud küüslaugumugul, küüned lõika pooleks
väike peotäis värskeid tüümianilehti
1 sl võid
väike kimp värsket, peenekslõigatud peterselli
1 sidrun
riivimiseks Parmesani juustu
Esmalt hakka valmistama valget risotot. Kui hakkad 3. etapi lõppu jõudma, siis peaks hakkama seentega tegelema. Kasutasin TÄITSA ISE metsast korjatud sügavkülmutatud seeni (tõstsin paar tundi varem sulama). Võta pann, lisa õli, pane seened pannile. Jamie versiooni kohaselt prae paar minutit ja siis pane 200 C ahju küpsema. Kuid kuna minu risototegu oli peale trenni ja pool 9 õhtul, siis ma ei jaksanud eriti sellega tegelema hakata, lihtsam oli seened pannil mõnusaks krõbedaks praadida. Ehk Jamie mõistab.
Kui risoto on 4. etapis ja lisad võid ning Parmesani, siis sega sisse ka petersell, seened ja pigista juurde ka sidrunimahla. Kuna mul olid sidruniga juba halvad kogemused, siis kasutasin hoopis laimi, igaksjuhuks poolt. Kuid ega rohkem midagi keerulist ei olegi, risoto taldrikutesse ja Parmesan peale ning asu pugima!
Risoto tuli kreemine, kerge (kui nii võib ühe risotoroa kohta öelda) ja täitsa nauditav peale väsitavat päeva. Soovitan proovida. Ära ole laisk ja rösti seened ahjus, usun, et tuleb veelgi parem. Ja kui kasutad samuti laimimahla, siis lisa kindlasti terve laim. Ning miks mitte riivida juurde ka veidi laimikoort? Ma kunagi proovin!
Risoto väljanägemise osas seekord Jamie võitis. Järgmine kord olen püüdlikum!
Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar