esmaspäev, 15. aprill 2013

la migliore frittata di gamberetti e prezzemolo

Nii keerulise nimega roaga ei ole veel varem olnud! Nimi keeruline, kuid sisu lihtne. See jube-pikk-keeruline nimi ehk.. parim kreveti-peterselli-frittata! Või no vähemalt peaks olema parim, ma muudaks selle nime "täitsa hea"ks.

Põhimõtteliselt siis maakeeli omlett krevettide ja peterselliga, mitte just konte murdev ülesanne :)

Jamie versioon
Vaja läheb (kahele):
6 muna, mahepõllundusest oleks suurepärane
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
peotäis peenekshakitud värskeid petersellilehti
1 sidruni koor
poole sidruni mahl
1 kuhjaga supilusikatäis värskelt riivitud Parmesani juustu
180g värskeid kooritud krevette
oliiviõli
veidi võid
pool murendatud kuivatatud punast tšillipipart

Jamiel oli frittata tegemiseks special pann, mida saab ka ahju panna, minul sellist ei ole :( Nii küpses minu omlett tavapärasel viisil - pannil. Sellepärast ma ei ütle ka enda versiooni kohta frittata - ei ole ju see!

Kahetsusega (ja oma telefoni peale väga tige olles!) pean ka mainima, et enamus mu tehtud pildid on kadunud! Haihtunud, no ei ole neid telefonis! Kokku suutis ta salvestada 3 pilti, pff, kes hea hing mulle uut telefoni tahaks kinkida, mis suudaks ka pilte säilitada?

Aga igatahes, kui teed Jamie järgi (ja sul on selline fancy pann olemas), siis pane ahi 200 C juurde soojenema. Samal ajal sega munad, maitseained, petersell, Parmesan sidrunimahl ja -koor omavahel ühtlaseks. Kuna lisasin värske tšilli, siis läks mul ka see segusse (kui kasutad kuivatatud, siis murenda see pärast frittata'le peale). Kui segu ühtlane, siis lisa krevetid. Mul läksid need kõige tavalisemad - soolvees, pisike karp.


Vala segu kuumale pannile. Kui kasutad Jamie versiooni, siis kuumuta segu pannil pidevalt segades umbes minut ja pane pann koos seguga 4-5 minutiks ahju küpsema. Kui teed minu versiooni, siis küpseta lihtsalt omlett pannil valmis, mul võttis see u 5 minutit.

Kui omlett/frittata saab valmis, siis lase toidul hea maitsta! Kõrvale serveeri värsket salatit ja miks mitte ka üks hea krõbe bruschetta-viil. Njomnjom.

Minu õhuke pannkook nimega "hea omlett"
Minu omlett ei kerkinud, mitte üks raas. Sidrunimahl ehk andis oma osa? Ei tea, igatahes lameleib on ka õhulisem, kui oli minu omlett. Krevetid, need muidu nii head krevetid muutusid kuivaks ja krudisevaks, nagu svammi oleks söönud. Kuid tšilli andis hea krehvtisuse. Ja petersell on igalpool hea. Kokkuvõtvalt oli omlett söödav, kuid järgmine kord omletti tehes eelistan enda järele proovitud versiooni - sorts vett ka segu hulka, ei tea miks, aga siis tuleb alati ilus ja kohev! 

Kuid häid uudiseid ka! Sain head Napoleoni kooki - kaups ruulib!


Ja täna õhtul tuleb Pierre'i külastus! Can't wait!


Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.

Kommentaare ei ole: