kolmapäev, 17. aprill 2013

spaghetti con gamberetti e rucola

It's pasta time!

Spaghetti con gamberetti e rucola ehk spagetid krevettide ja rukolaga.

Jamie versioon
See on nii lihtne, et isegi mu vanaema saaks sellega hakkama - mitte, et ma tahaks siinkohal oma vanaema maha teha, aga kindlasti võivad tekitada sõnad "krevet" ja "rukola" teatud eelarvamust, et iissssand, see on ju küll jube keeruline!

Vaja läheb (neljale):
455g kuivatatud spagette
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
extra virgin oliiviõli
2 kooritud ja väikesteks tükkideks hakitud küüslauguküünt
1-2 purustatud kuivatatud punast tšillikauna
400g kooritud krevette
1 väike veiniklaasitäis valget veini
2 kuhjaga sl päikesekuivatatud tomatipüreed või 6 kannmikseris purustatud päikesekuivatatud tomatit
1 sidruni koor ja mahl
2 peotäit rukolat

Keeda spagetid suures potis, lisa piisavalt soola. (Mis see number oli, palju oli okei tarbida soola päeva jooksul? Kui oled selle koguse juba tarbinud, siis pigista silm kinni, pane soola ikka isuga, muidu jääb spagett maitsetu - ja siis ei ole asjal üldse pointi). Haki samal ajal küüslauguküüned, tšilli, püreesta päikesekuivatatud tomatid. Võta suur praepann, lisa sellele sorts õli ja küüslauk ning tšillipipar.  Kui küüslauk hakkab pruunistuma, siis lisa krevetid, prae neid u minutike.


Järgnevalt lisa pannile vein ja tomatipüree ning lase paar minutit tasasel tulel podiseda. Kui spagetid saavad keenuks, nõruta neid sõelal (jäta igaksjuhuks osa keeduvett alles) ja tõsta pannile kastme juurde. Pigista peale sidrunimahl ja osa rukolast. Sega kõik omavahel läbi. Kui maitse ja konsistens tunduvad sobivad (vajadusel lisa pasta keeduvett), siis jaga pasta taldrikutesse, puista peale veel rukola ja riivitud sidrunikoor. Ja ongi toit valmis! Kiire-lihtne-maitsev!


Kasutasin jällegi neid pisikesi soolvee krevette, seekord ei küpsenud üle ega muutunud krudisevaks, win! Rukola oli mõnus krõmps ja see pisukene praadimine mahendas ka muidu rukolale omast veidi kibedat maitset. Tagantjärele tarkus - päikesekuivatatud tomateid oleks pidanud rohkem lisama, oleks olnud rohkem maitset ja pasta üldine konsistens kuidagi "tummisem". Kuid muidu oli hea, igati väärt roog! 

Allikas: O. Jamie. (2009). Jamie Itaalia.

Kommentaare ei ole: