Kuid mis vahe on siis bruschetta'l ja crostini'l? Jamie ütleb, et haputaigna (ingl. k. sourdough) asemel tehakse crostini'sid tavalisest saiast (kuid ikkagi ciabatta'st). Ehk siis mina saan asjast aru nii: bruschetta't tehes ostad suure saia, mille lõikad pooleks, nt sellise:
Crostini't tehes ostad "tavalise" pika ciabatta ja lõikad viiludeks. Bruschetta on suurem, crostini on pigem väiksem ja õhemate viiludena. See on nüüd minu arusaam - kui kellegi on veel täpsustusi, siis ootan neid meeleldi.
Jamiel on raamatus 7 erinevat crostini versiooni - tegin neist kolme erinevat. Mozzarella ja tšillipipar, herne-põldoapuder peccorino'ga ja ürdisegu. Järgmised 4 jäävad oma aega ootama (augusti lõpp - sügise algus, siis on ka juba viigimarjad saadaval!).
Kuid ka eesti keeles, crostini ehk väikesed röstsaiad.
Vaja läheb (12tk):
1 päts sentimeetristeks viiludeks lõigatud ciabatta-saia
1 suur ja poolekslõigatud küüsaluguküüs
extra virgin oliiviõli
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart.
Grilli ciabatta-viilud. Kuni need on veel kuumad, hõõru pooliku küüslauguküünega (lõigatud poolega) ja piserda üle oliiviõliga. Puista peale pisut soola ja pipart ning aseta peale meelepärane kate.
1. kate: mozzarella ja tšillipipar
![]() |
Jamie versioon |
2. kate: herne-põldoapuder peccorino'ga
Purusta uhmris või köögikombainis väike peotäis mündilehti ja 2 tubli peotäit herneid ja põldube, kuni neist saab puder. (Herned olid mul sügavkülmast ja keetsin neid eelnevalt). Lisa suur peotäis värskelt riivitud peccorino't või Parmesani, veidi oliiviõli ja maitsesta vähese sidrunimahla, soola ja pipraga. Määri segu kuumadele crostini'dele ja kõige peale lisa veidi riivitud Parmesani ja natukene münti.
Kasutasin mündi asemel basiilikut ja sidrunimahla asemel oli laimimahl.
3. kate: ürdisegu
Võta igasuguseid erinevaid endale meelepäraseid ürte, nt apteegitillipealseid, basiilikut, peterselli, münti, tüümianipealseid või isegi hapuoblikaid ja lõika need suurteks tükkideks. Lõika 6 kirsstomatit pooleks ja hõõru üks pool igasse kuuma crostino'sse. Riivi peale natukene Parmesani ja maitsesta soola ja pipraga.
![]() |
Jamie versioon - vasakul hernega ja paremal ürtidega |
Peaaegu unustasin - üks külm Prosecco on kohustuslik! Minu toidutegemine tõi igatahes päikese järgmisel päeval välja, niiet tee süüa soojalt ja mõtle end sooja kohta, siis tuleb ka päike!
![]() |
Tomati sain ka endale! |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar